Gesprek met mediator helpt kinderen bij echtscheiding

Iedereen stelt bij een scheiding dat de kinderen voorop staan. Monique Knigge, echtscheidingsmediator uit Zwolle weet hoe lastig dit in de praktijk kan zijn: “Door de emoties tijdens een echtscheiding is het niet makkelijk om ook voor de kinderen de juiste keuzes te maken. Kinderen hebben maar één belang in deze situatie en dat is dat zij niet hoeven te kiezen en van beide ouders mogen blijven houden. Ze willen met hun keuzes beide ouders geen verdriet doen.
In zo’n geval is het helpend voor de kinderen in gesprek met de mediator te gaan. Het gesprek met mij  is vertrouwelijk en samen met het kind spreek ik af welke dingen ik aan de ouders mag doorgeven. De uitkomst van dit gesprek (kinderen in gesprek met de mediator) neem ik mee als input voor de afspraken en geeft kinderen meer rust in een toch moeilijke periode.”

Bruggesprek
Ook de rechtbank wil dat ouders hun kinderen meer betrekken bij de scheiding en de afspraken die gemaakt worden met een zogenaamd bruggesprek.Lees het document dat hierbij hoort voor  de onderwerpen die je met kinderen kunt bespreken. Dit document moeten ouders en kinderen samen invullen en naar de rechtbank sturen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.